Åk på bröllopsresa

Någonting som för många bröllopspar är lika viktigt som bröllopet i sig är den efterkommande bröllopsresan. Här får ni som par chansen att på tu man hand smälta att ni blivit man och hustru och lägga all tid på varandra.Kring bröllopsresan finns det en hel del traditioner, men idag är det många som väljer att istället utgå ifrån sina egna möjligheter. Till exempel väntar många med att åka på sin resa först till ett tag efter vigseln, medans andra åker endast ett par dagar efteråt.

Hur lång resa man ska göra rent geografiskt, samt hur länge man ska vara borta är någonting som man helt och hållet får avgöra själv. Man brukar ju kalla resan för smekmånad, men idag är det många som väljer att endast vara borta en till två veckor, eller kanske till och med en weekend. det finns även de som kombinerar sin resa med själva vigseln, i form utav att de gifter sig under resans gång, antingen med familj och vänner närvarande eller ensamma.

Aktiviteter på resan
Om ni har ett gemensamt intresse som ligger er båda nära om hjärtat så kan det vara trevligt att kombinera detta med er bröllopsresa. Antingen kan ni välja ett resmål där ett specifikt evenemang hålls, eller ett ställe där en unik upplevelse finns att prova på.

Sport är ett exempel på ett sådant intresse och ni kan under er resa till exempel gå på en fotbollsmatch eller kanske besöka staden därifrån ert favoritlag kommer. En annan rolig upplevelse kan vara att besöka ett större sportevenemang där man får chansen att se flera atleter eller lag på en och samma plats. Ett evenemang som hålls varje år och då på olika platser i världen är världsmästerskapet i ishockey. Detta gör att man alltid kan få olika sorters upplevelser under sin resa om man åker till den stad som håller i det hela. Bara för ett par år sedan var det till exempel Stockholm som höll i det hela och inför hockey vm 2019 är det den slovakiska huvudstaden Bratislava som kommer stå som värd. Förutom att kolla på hockey kan man under resan prova på mat från det slovakiska köket, samt besöka sevärdheter som slottet i Devin, gamla stan och liknande.