Att planera en möhippa
Förutom själva bröllopet så har bruden även en möhippa att se fram emot. Detta är ett tillfälle då brudens närmaste väninnor planerar en heldag med aktiviteter för att fira att bruden ska gifta sig och lämna singellivet bakom sig. Dessa dagar kan se ut på en mängd olika sätt och det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna för vad ni kan göra. Här kommer en del handfasta tips som kan vara användbara i planeringen av en möhippa.

– Träffas och planera tillsammans alla ni som är involverade, det blir mycket roligare för alla om alla är med och planerar. På så sätt kan ni även få ihop flera idéer på aktiviteter och alla uppgifter behöver inte läggas på en person.

– Försök att göra dagen så unik som möjligt. Visst får ni hitta på samma aktiviteter som på andras möhippor, men kopiera inte en annan möhippa rakt av.

– När ni planerar dagen bör ni utgå från vem bruden är som person. Planera inte aktiviteter som ni inte tror att bruden skulle känna sig bekväm med och försök att spegla hennes personlighet under dagens gång. Även fast ni har massa roliga idéer så bör ni komma ihåg att detta är brudens dag!

– Innan ni bokar in en aktivitet så bör ni tänka ”Skulle jag själv vilja bli utsatt för detta?”.

– Har bruden barn eller hund? Ordna då med barn-/djurvakt så att bruden slipper oroa sig för detta.

– Planera vem av er som ska ha ansvar för vad under dagen så att ingenting glöms bort. Smart är också att inför dagen göra ett schema över vilka tider ni måste hålla och även vem som är ansvarig för vilken del av dagen. Dela ut denna till alla deltagande (med undantag för bruden) och bifoga även mobilnummer till alla inblandade.

– Se till att bruden inte har planer eller behöver gå upp tidigt dagen efter möhippan. Det är ju kanske inte så roligt att komma bakis till jobbet dagen efter, eller behöva avbryta möhippan tidigt för att hon måste iväg under morgondagen.