Överraska brudgummen med en Svensexa

På samma sätt om möhippan ses som brudens sista fria firande med väninnorna, så är svensexan brudgummens chans att få umgås med sina vänner innan han ingår äktenskap. detta firande är någonting som brudparet i sig inte behöver lägga ner tid eller pengar på, utan är någonting som brudgummens vänner planerar och styr upp för honom. Här brukar man låta den blivande utsättas för olika tokigheter som oftast sätter personen i fråga i kluriga eller något pinsamma situationer.

Res iväg på svensexan
Idag är det allt vanligare att man som vänner till en blivande äkta make slår till lite extra på firandet och till och med tar hela äventyret utanför landets gränser och även under en längre period än en enstaka dag. Att ordna en svensexa-resa kräver en del planering, men blir garanterat ett minne för livet för alla som är inblandade. En weekend i en stad som inte kräver alltför lång restid är ett alternativ som många väljer, där det gärna får finnas mycket kul att hitta på.

Varför inte ta vara på något utav brudgummens stora intressen när ni planerar resan. Om han till exempel är intresserad utav fotboll kan en resa till U21 EM i Polen eller något stad där fotbollen är stor vara passande. Här kan man då dra nytta utav hans intresse när det kommer till de aktiviteter som ni planerar för era dagar tillsammans, Till exempel kan ni om ni fått tag på biljetter till en match eller konsert, ge brudgummen uppgifter som måste lösas för att han ska få tillgång till biljetterna. Dock kan planen i fråga vara att ni trots resultatet utav dagens uppgifter kommer att avsluta dagen med en trevlig match.